|
||||||||||
Marchewkowa zupa kremKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki młoda marchewka - 50 dag cebule - 2 szt. wywar warzywno-mięsny (drobiowego) - 2 l ryż - 10 dag masło - 4 łyżeczka(i) sól cukier Etapy przyrządzania1
1. Marchewki dokładnie wyszorować, opłukać, pokroić w paski, wrzucić do lekko osolonego wrzątku, obgotować 5 minut, osączyć, przesmażyć na połowie masła.
2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do marchewek wraz z cukrem i solą, zalać warzywno-mięsnym wywarem, gotować około 20 minut na wolnym ogniu.
3. Wrzucić ryż, gotować pod przykryciem jeszcze 25 minut, przetrzeć przez sito i jeszcze raz zagotować.
4. Włożyć resztę masła, można przybrać zieleniną.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|