Indyk w maladze

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny indyk.

Potrzebne składniki

• 1 pieczona pirś indycza
• 3 szklanki klarownego rosołu z kurczaka i cielęciny
• 1/2 szklanki malagi
• 1 pomarańcza
• 10 dag winogron
• 6 połowek brzoskwiń z puszki
• 7 płaskich łyżeczek żelatyny

Etapy przyrządzania

1
W zimnej wodzie moczymy żelatynę ( dwa razy więcej wody niż żelatyny). Spęczniałą rozpuszczamy w gorącym rosole. dodajemy malagę. Pierś indyczą kroimy w skośne plasterk. Układamy na połmisku.Przyozdobiamy owocami i zalewamy galaretą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher