|
||||||||||
Indyk w maladzeKrótki opis potrawyPyszny indyk.Potrzebne składniki 1 pieczona pirś indycza 3 szklanki klarownego rosołu z kurczaka i cielęciny 1/2 szklanki malagi 1 pomarańcza 10 dag winogron 6 połowek brzoskwiń z puszki 7 płaskich łyżeczek żelatyny Etapy przyrządzania1
W zimnej wodzie moczymy żelatynę ( dwa razy więcej wody niż żelatyny). Spęczniałą rozpuszczamy w gorącym rosole. dodajemy malagę. Pierś indyczą kroimy w skośne plasterk. Układamy na połmisku.Przyozdobiamy owocami i zalewamy galaretą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|