|
||||||||||
Napoleonki z krakersamiKrótki opis potrawyBardzo dobrePotrzebne składniki krakersy słodkie - 2 op. mleko - 0,9 l mąka pszenna - 1 szkl. budyń śmietankowy - 1 op. cukier waniliowy - 1 op. żółtka - 4 szt. cukier - 1 szkl. masło - 1 kostka(i) Etapy przyrządzania1
Do szklanki mleka dodać żółtka, mąkę, budyń,cukier waniliowy, zmiksować.Resztę mleka zagotować z masłem i cukrem, dodać mleczną mieszankę, ugotować.Krakersy wyłożyć gorącym budyniem, przykryć warstwą krakersów. Wystudzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|