Napoleonki z krakersami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
300 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobre

Potrzebne składniki

• krakersy słodkie - 2 op.
• mleko - 0,9 l
• mąka pszenna - 1 szkl.
• budyń śmietankowy - 1 op.
• cukier waniliowy - 1 op.
• żółtka - 4 szt.
• cukier - 1 szkl.
• masło - 1 kostka(i)

Etapy przyrządzania

1
Do szklanki mleka dodać żółtka, mąkę, budyń,cukier waniliowy, zmiksować.Resztę mleka zagotować z masłem i cukrem, dodać mleczną mieszankę, ugotować.Krakersy wyłożyć gorącym budyniem, przykryć warstwą krakersów. Wystudzić.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher