|
||||||||||
Zupa z rybnymi pulpecikamiKrótki opis potrawyDobry pomysł na zupę rybnąPotrzebne składniki 2 kostki mintaja 2 marchewki pietruszka 2 pomidory 4 ziemniaki jajo czubata łyżka posiekanej natki pitruszki 1-2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ząbek czosnku 3 ziarna ziela angielskiego rozmaryn, sól Etapy przyrządzania1
Do wrzątku wrzucamy pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę. Warzywa gotujemy pod przykryciem aż będą miękkie (ok. 20 min.) Wrzucamy mintaja i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy jakieś 15 min. po czym wyjmujemy rybę, a do zupy dodajemy obrane i pokrojone pomidory.
Rybę trzeba zemleć z ugotowanymi jajami, natką, bułką i solą. Z powstałej masy formujemy pulpety. Obtoczone w mące smażymy z obu stron na oleju, a następnie wkładamy do zupy uważając aby się nie rozpadły. Zupę gotujemy jeszcze przez 5-10 min i gotowe.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|