|
||||||||||
Gołąbki wegetariańskie z kaszą jaglaną i szpinakiemKrótki opis potrawyGołąbki dla wegetarian i nie tylko.Potrzebne składniki główka kapusty (najlepiej włoskiej) - 1 szt. kasza jaglana - 1,5 szkl. paczka mrożonego szpinaku - 1 szt. cebula - 1 szt. jajko - 1 szt. przyprawy(sól, pieprz, czosnek w granulkach) - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Kapustę sparzyć we wrzątku. Cebulę drobno posiekać i zeszklić. SZpinak odparować na patelni. Do ugotowanej kaszy dodać cebulę jajo i szpinak, wszystko dobrze wymieszać doprawić solś, pieprzem (OPCJONALNIE czosnkiem). Gotowy farsz nakładać na liście kapusty i zawijać. Gołąbki przełożyć do niskiego garnka, podlać wodą lub bulionem i wstawić do piekarnika. Zapiekać ok. 40.minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|