Gołąbki wegetariańskie z kaszą jaglaną i szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Gołąbki dla wegetarian i nie tylko.

Potrzebne składniki

• główka kapusty (najlepiej włoskiej) - 1 szt.
• kasza jaglana - 1,5 szkl.
• paczka mrożonego szpinaku - 1 szt.
• cebula - 1 szt.
• jajko - 1 szt.
• przyprawy(sól, pieprz, czosnek w granulkach) - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Kapustę sparzyć we wrzątku. Cebulę drobno posiekać i zeszklić. SZpinak odparować na patelni. Do ugotowanej kaszy dodać cebulę jajo i szpinak, wszystko dobrze wymieszać doprawić solś, pieprzem (OPCJONALNIE czosnkiem). Gotowy farsz nakładać na liście kapusty i zawijać. Gołąbki przełożyć do niskiego garnka, podlać wodą lub bulionem i wstawić do piekarnika. Zapiekać ok. 40.minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher