|
||||||||||
Kurczak na butelceKrótki opis potrawyJest zdecydowanie bardziej kruchy i soczysty niż pieczony tradycyjnie.Potrzebne składniki kurczak - 1 przyprawy wg uznania olej duża butelka piwa Etapy przyrządzania1
Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posmarować olejem i posypać grubo przyprawami. Zostawić w zimnym miejscu najlepiej na całą noc.
2
Z butelki z piwem ściągamy etykietę i dokładnie myjemy szkło. Nadziewamy kurczaka, otwieramy piwo i do piekarnika na najniższą półkę. Piec w zależności od wagi - ok. pół godziny na każdy kilogram, w temp. 200 C.
3
Podajemy z frytkami, ziemniakami lub ryżem i sezonową surówką. Smacznego!
UwagiButelkę z kurczakiem wstawić do naczynia, tak aby wypływające podczas pieczenia piwo nie zalało piekarnika. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|