Królewski mus

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

deser palce lizać

Potrzebne składniki

• czekolada mleczna - 10 dag
• czekolada gorzka - 10 dag
• margaryna - 15 dag
• jajka - 6 szt.
• cukier waniliowy - 3 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Oba rodzaje czekolady zetrzeć na tarce, a następnie wymieszać z cukrem waniliowym.Margarynę rozpuścić na parze, dodać czekoladę, dokładnie wymieszać.Przestudzoną masę wymieszać z żółtkami i połączyć z białkami ubitymi na pianę.Mus przełożyć do pucharów i wstawić na godzinę do lodówki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher