|
||||||||||
Półmisek warzywKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki brokóły - 1 róża kawałek kalafiora nieduże marchewki - 4 szt. ziemniaki - 2 szt. garść fasolki szparagowej (może być mrożona) tarta bułka - 1 łyżka(i) masło - 1 łyżka(i) sól świeża natka pietruszki Etapy przyrządzania1
1. Brokuły, kalafior, marchewki i ziemniaki dokładnie oczyścić, umyć, następnie pokroić wszystkie warzywa.
2. Ugotować w lekko osolonej wodzie kalafior i brokuły, oddzielnie ziemniaki, osobno marchewkę i fasolę (mrożoną gotujemy krócej), odcedzić.
3. Na patelni przysmażyć tartą bułkę, zestawić, dodać masło, wymieszać, wyłożyć na ugotowane, ułożone na półmisku warzywa, można posypać zatką pietruszki lub inną zieleniną.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|