|
||||||||||
Ryż ze szpinakiemKrótki opis potrawyBabeczki z ryżemPotrzebne składniki ryż naturalny - 30 dag szpinak - 30 dag czosnek - 3 bulion warzywny - 1 l oliwa z oliwek sól pomidor - do dekoracji Etapy przyrządzania1
1. Czosnek obrać, drobno posiekać.
2. Szpinak przebrać, umyć, osączyć, pokroić.
3. Podgrzać oliwę, podsmażyć posiekany czosnek, a kiedy zacznie się rumienić, dodać szpinak, smażyć razem przez 10 minut.
4. Wsypać ryż, wlać bulion i przyprawić, gotować 20 minut.
5. Napełnic ryżem kubeczki, łyżką docisnąć, aby ziarenka ryżu ściśle przylegały do siebie, wyjąć ryż, udekorować pomidorem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|