|
||||||||||
Szynka w chrupiącej skórceKrótki opis potrawyWspaniała szynka nie tylko na świąteczne śniadanie.Potrzebne składniki Wieprzowina od szynki - 1 1/2 kg Tarta bułka - 1/2 szkl. Śmietana gęsta - 1/2 szkl. Musztarda łagodna - 1/2 szt. Jajko - 1 szt. Olej - 4 łyżka(i) Pęczek pietruszki Sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć pieprzem i solą. Obsmazyć z każdej strony na oleju. Dużą brytfannę natrzec tłuszczem, ułożyć mięso i podlac wodą (pół szklanki).
Piec w piekarniku godzinę w temperaturze 200 st C.
2
Pęczek natki drobno posiekać. Bułkę tartą wymieszać z musztardą, jajkiem, śmietaną i pietruszką, solą i pieprzem. Mieszanką posmarować pieczeń i zapiekac 30 min. w 180 stopniach.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|