Szynka w chrupiącej skórce

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z wieprzowiną
Czas przygotowania:
180 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Wspaniała szynka nie tylko na świąteczne śniadanie.

Potrzebne składniki

• Wieprzowina od szynki - 1 1/2 kg
• Tarta bułka - 1/2 szkl.
• Śmietana gęsta - 1/2 szkl.
• Musztarda łagodna - 1/2 szt.
• Jajko - 1 szt.
• Olej - 4 łyżka(i)
• Pęczek pietruszki
• Sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mięso umyć, osuszyć i natrzeć pieprzem i solą. Obsmazyć z każdej strony na oleju. Dużą brytfannę natrzec tłuszczem, ułożyć mięso i podlac wodą (pół szklanki). Piec w piekarniku godzinę w temperaturze 200 st C.
2
Pęczek natki drobno posiekać. Bułkę tartą wymieszać z musztardą, jajkiem, śmietaną i pietruszką, solą i pieprzem. Mieszanką posmarować pieczeń i zapiekac 30 min. w 180 stopniach.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher