|
||||||||||
Melon z szynkąKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki melon - 1 szt. szynka - 200 g kawałek miąższu arbuza - do dekoracji Etapy przyrządzania1
1. Melon umyć, wytrzeć, przekroić na pół, wyjąć gniazdo nasienne, obrać ze skórki,pokroić w dość grube plastry, ułożyć na tacy, półmisku lub dużym talerzu.
2. Plastry melona zawinąć w plasterki wędzonej szynki, spiąć wykałaczkami.
3. Z miąższu arbuza wykroić specjalną łyżeczką kulki ()jeśli nie mamy takiej łyżeczki to możemy pokroić na nieduże cząstki).
4. Przygotowane porcje ozdobić kawałeczkiem arbuza, przed podaniem schłodzić w lodwce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|