|
||||||||||
Ryba w pikantnej skórceKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki ryba - 25 dag mąka - 1 łyżka(i) jajko - 1/2 szt. tarta bułka - 1 łyżka(i) sól pieprz olej do smażenia cytryna Etapy przyrządzania1
1. Rybę opłukać,, dokładnie osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, można skropić sokiem z cytryny, odstawić w chłodniejsze miejsce na 15 minut.
2. Panierować z obu stron kolejno w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce.
3. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć rybę z obu stron na rumiano, dosmażyć na małym ogniu.
4. Podawać z plasterkiem cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|