Zielona jajecznica

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

jajecznica

Potrzebne składniki

• jajka - 8 szt.
• zielony groszek - 15 dag
• bób - 15 dag
• mleko - 4 łyżka(i)
• masło - 2 łyżka(i)
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Mrożony groszek oraz bób wrzucić do lekko osolonego wrzątku, gotować 5-8 min od chwili ponownego wrzenia, bób obrac z łupinek
2
Jajka wlać do miski, dodać mleko, doprawić solą i pieprzem, masę jajeczną roztrzepać
3
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić groszek i bób, obsmażyć przez 2 min, cały czas mieszając, wlać mase jajeczną, wymieszać i smażyć na małym ogniu
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher