|
||||||||||
Zielona przekąskaKrótki opis potrawyAwokado i serek homogenizowany.Potrzebne składniki awokado - 1 szt. serek homogenizowany - 1/4 op. sól biały pieprz zielony pieprz w zalewie mieszanka ziół świeżych lub w zalewie sok z cytryny liście sałaty - 2 szt. Etapy przyrządzania1
1. Awokado starannie umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, małą łyżeczką delikatnie wydrążyć miąższ, pozostawić około 1/2 cm ścianki.
2. Miąższ wyłożyć do miseczki, dokładnie rozgnieść, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, dodać do smaku świeże lub suszone zioła, np. rozmaryn albo tymianek, sół i pieprz, dokładnie wymieszać.
3. Połówki awokado wypełnić miąższem.
4. Serek włożyć do szprycki, wycisnąć na miąższ, posypać osączonymi z zalewy ziarnami zielonego pieprzu, ułożyć na liściach sałaty.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|