Królik z marchewką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dobry pomysł na królika pieczonego

Potrzebne składniki

• pół tuszki królika
• 3 marchewki
• cebula
• 2 łyżki oliwy
• sok z cytryny
• ząbek czosnku
• łyżka mąki
• sól
• mielona papryka
• łyżeczka miodu
• natka pietruszki

Etapy przyrządzania

1
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, natrzeć rozgniecionym czosnkiem i solą, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na pół godziny w chłodnym miejscu. Opruszyć mąką, obsmażyć na oliwie. Podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem. Po kilku minutach dodać pokrojonom w słupki marchewkę oraz posiekaną cebulę. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, doprawić szczyptą papryki i miodem, posypać posiekaną natką pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher