|
||||||||||
Królik z marchewkąKrótki opis potrawyDobry pomysł na królika pieczonegoPotrzebne składniki pół tuszki królika 3 marchewki cebula 2 łyżki oliwy sok z cytryny ząbek czosnku łyżka mąki sól mielona papryka łyżeczka miodu natka pietruszki Etapy przyrządzania1
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, natrzeć rozgniecionym czosnkiem i solą, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na pół godziny w chłodnym miejscu. Opruszyć mąką, obsmażyć na oliwie. Podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem. Po kilku minutach dodać pokrojonom w słupki marchewkę oraz posiekaną cebulę. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, doprawić szczyptą papryki i miodem, posypać posiekaną natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|