|
||||||||||
Chłodnik z botwinkiKrótki opis potrawyChłdnikPotrzebne składniki botwinka - 3 pęczki mleko zsiadłe - 3 szkl. zakwas buraczany - 1 szkl. śmietana - 1 szkl. koperek - 2 łyżka(i) sól ,cukier Etapy przyrządzania1
Botwinę umyć i posiekać. Wrzucic do głębokiego naczynia i zalać wrzątkiem, osolić. W osobnym naczyniu zmieszać mleko, śmietanę i zawas. Do smaku dodać sól i cukier. Botwinę odsączyć wrzucić do naczynia z sosem, wierzch posypać koperkiem i wstawic do lodówki na kilka godzin.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|