|
||||||||||
Canelloni z tuńczykiemKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki tuńczyk King Oscar rozdrobniony, w oleju - 2 puszka(i) makaron canelloni - 1 op. cebulki - 2 szt. czosnek - 1-2 papryka (czerwona, żółta) - 2 szt. kukurydza - 1 puszka(i) żółty ser - 30 dag zioła (oregano, bazylia) sól pieprz Etapy przyrządzania1
1. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na patelni wraz ze zmiażdzonym czosnkiem. Dodać tuńczyka King Oscar, paprykę pokrojoną w kostkę, kukurydzę, pieprz, sól i smażyć około 10 minut. Gotowy farsz pozostawić do ostygnięcia.
2. Makaron gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez 5 minut.
3. Canelloni napełnić farszem i układać w żaroodpornym naczyniu. Całość posypać tarym serem z dodatkiem ziół. Zapiekać pod przykryciem w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez około 30 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|