|
||||||||||
Pieczeń rzymska dietetycznaKrótki opis potrawyJedź i chudnij !!!Potrzebne składniki duży kurczak 2 kajzerki 2 surowe jaja 2 jaja ugotowane na twardo mała puszka zielonego groszku łyżka masła 2 łyżki mąki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki gałka muszkatowa łyżka bułki tartej sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso oddzielić od kości, zemleć razem z namoczonymi i ociśniętymi bułkami. Dodać surowe jaja, natkę i przyprawy. Masę dobrze wyrobić. Wąską brytfannę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Na stolnicy posypanej mąką uformować z mięsa prostokąt grubości 5 mm, posypać groszkiem. Wzdłuż jednego brzegu ułożyć pokrojone na połówki jaja. Zwinąć mięso w rulon, włożyć do formy. Piec około godziny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|