|
||||||||||
Tilapia z brukselkąKrótki opis potrawyZdrowe i smacznePotrzebne składniki 15 dkg filetu z tilapii lub pangi 10 przekrojonych na połowę oczyszczonych brukselek 1 pokrojone ząbki czosnku 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżka wody 1 łyżka oleju szczypta cukru pieprz Etapy przyrządzania1
W rondlu mieszamy wodę z oliwą, doprowadzamy do wrzenia, dodajemy brukselkę, gotując mieszamy 2 minuty, odcedzamy, suszymy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek, smażymy mieszając przez 1 minutę. Dodajemy pokrojony w kostkę filet z ryby, przyrumieniamy, dodajemy brukselkę, sos ostrygowy, łyżkę wody, mieszamy i dusimy 1 minutę, dodajemy cukier, sól i pieprz, mieszamy i podajemy.
2
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|