Przegrzebki po tajsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego!

Potrzebne składniki

• 10 świeżych lub mrożonych przegrzebek
• 1 por (biała część)
• 2 ząbki czosnku
• 2 plastry imbiru
• sól, pieprz biały
• 2 łyżeczki ostrego sosu chili
• 2 łyżki oleju
• makaron sojowy

Etapy przyrządzania

1
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy drobno posiekanego pora, czosnek i imbir, chwilę smażymy mieszając. Dodajemy przegrzebki i smażymy razem 4 minuty (9 jeśli używamy przegrzebki mrożone), przyprawiamy solą i białym pieprzem. W międzyczasie przygotowujemy makaron co sprowadza się do zalania go wrzątkiem i odcedzenia po kilku minutach. Makaron i sos chili dodajemy do rondla z przegrzebkami, mieszamy. Po chwili gotowe do podania SMACZNEGO!!!!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher