|
||||||||||
Przegrzebki po tajskuKrótki opis potrawysmacznego!Potrzebne składniki 10 świeżych lub mrożonych przegrzebek 1 por (biała część) 2 ząbki czosnku 2 plastry imbiru sól, pieprz biały 2 łyżeczki ostrego sosu chili 2 łyżki oleju makaron sojowy Etapy przyrządzania1
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy drobno posiekanego pora, czosnek i imbir, chwilę smażymy mieszając. Dodajemy przegrzebki i smażymy razem 4 minuty (9 jeśli używamy przegrzebki mrożone), przyprawiamy solą i białym pieprzem. W międzyczasie przygotowujemy makaron co sprowadza się do zalania go wrzątkiem i odcedzenia po kilku minutach. Makaron i sos chili dodajemy do rondla z przegrzebkami, mieszamy. Po chwili gotowe do podania
SMACZNEGO!!!!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|