Kremówka Papieska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: arhiman
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Wyśmienita kremówka, palce lizać! Delikatnie opruszona cukrem pudrem.

Potrzebne składniki

• żółtka - 4 szt.
• cukier - 1 szkl.
• budyń - 1 op.
• mleko - 2 szkl.
• masło - 1 kostka(i)
• rum - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Żółtka wraz z cukrem utrzeć porządnie mikserem. Wlać 1 budyń (rozprowadzony w części mleka - 1/4 szklanki mleka) i miksować dalej. Wszystko wlać do reszty gotującego się mleka. Wszystko zostawić do lekkiego wystudzenia. Dodać kostkę masła i zmiksować. Dodać rum.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)

?
To chyba nie kremówka, a sam krem... A na zdjęciu pokazujesz ciasto. Czy nie uważasz, że czegoś tu brakuje? :p
autor: Anonim dodany dnia 2010-01-08 08:45:34

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: arhiman
arhiman
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (2)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher