|
||||||||||
Kremówka PapieskaKrótki opis potrawyWyśmienita kremówka, palce lizać! Delikatnie opruszona cukrem pudrem.Potrzebne składniki żółtka - 4 szt. cukier - 1 szkl. budyń - 1 op. mleko - 2 szkl. masło - 1 kostka(i) rum - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Żółtka wraz z cukrem utrzeć porządnie mikserem.
Wlać 1 budyń (rozprowadzony w części mleka - 1/4 szklanki mleka) i miksować dalej.
Wszystko wlać do reszty gotującego się mleka.
Wszystko zostawić do lekkiego wystudzenia.
Dodać kostkę masła i zmiksować. Dodać rum.
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
To chyba nie kremówka, a sam krem... A na zdjęciu pokazujesz ciasto. Czy nie uważasz, że czegoś tu brakuje? :p
autor: Anonim dodany dnia 2010-01-08 08:45:34