|
||||||||||
Pieczone ziemniakiKrótki opis potrawyDo potraw mięsnych, drobiowych i ryb pieczonych lub duszonych.Potrzebne składniki 60 dag ziemniaków szczypta soli Przydatne akcesoriablaszka do pieczenia, nóżEtapy przyrządzania1
Ziemniaki umyć, obrać i opłukać. Każdy nadkroić 4-krotnie, ułożyć na blaszce i osolić.
2
Wstawić do nagrzanego piekarnika, zrumienić na złoty kolor. Zmniejszyć dopływ ciepła i dopiec. Wyłożyć na półmisek.
Idealne do dań mięsnych. :P
UwagiZależnie od upodobań można dodać do smaku więcej soli zaraz przed pieczeniem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|