|
||||||||||
Łabędzi puchKrótki opis potrawyPyszny lekki biszkopt otulony delikatnym kremem.... pycha!!Potrzebne składniki 2 czerstwe bułki 3 szklanki mleka szklanka cukru cukier waniliowy 20 dag wiórków kokosowych 1,5 kostki masła kieliszek ajerkoniaku lub innego alkoholu Etapy przyrządzania1
składniki na kremy:
'KREM DO ŚRODKA'
2 duże czerstwe bułki
3 szklanki mleka
pół szklanki cukru
1 torebka cukru waniliowego
10 dag wiórków kokosowych
kostka masła
kieliszek ajerkoniaku lub inny alkohol
'KREM NA WIERZCH'
4 łyżki masła
2 łyżki mleka
10 dag wiórków kokosowych
mniej niż pół szklanki cukru
2
Trzeba upiec biszkopt. Następnie przekroić go na pół.
3
Zrobić 'krem do środka': czerstwe bułki zalać 2 szklankami mleka. Zagotować w garnku szklankę mleka i cukru z cukrem waniliowym. Dodać rozmoczone bułki i wiórki kokosowe. Gotować na małym ogniu ok. 15 min., aż zgęstnieje. Ostudzić i utrzeć z kostką masła.
4
Przygotować 'krem na wierzch': rozpuścić masło, dodać mleko, wiórki kokosowe i cukier. Kokos przyrumienić na złoty kolor.
5
6
[opis składników dotyczy tylko kremów nie uwzględnia ilości składników potrzebnych na ciasto]
UwagiDo \'kremu do środka\' można dodać kieliszek ajerkoniaku, a \'krem na wierzch\' można polać polewą. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|