Rogaliki z marmoladą

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
• Dla dzieci
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Łatwe w przygotowaniu i pyszne.

Potrzebne składniki

• 50 dag mąki
• 5 dag drożdży
• 5 łyżek mleka
• 25 dag margaryny
• 2 jajka
• marmolada
• cukier puder do posypania
• proszek do pieczenia
• cukier waniliowy
• szczypta soli

Etapy przyrządzania

1
W zimnym mleku rozpuścić drożdże. Proszek do pieczenia zmieszać z mąką, margaryną i z rozpuszczonymi drożdżami. Dodać cukier waniliowy i sól.
2
Wyrobić ciasto. Gdy będzie gotowe zawinąć w ściereczkę i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie podzielić je na dwie części.
3
Rozwałkować ciasto na grubość 3 m w kształcie koła, podzielić na 12 części w kształcie trójkątów i formować rogaliki nakładając do nich marmoladę.
4
Układać na pergaminie i piec w temp. 200 stopni przez 20 minut.
5
Gdy rogaliki wystygną posypać cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher