|
||||||||||
Kalafiorowe kotletyKrótki opis potrawyDanie jarskiePotrzebne składniki 1 kalafior 2 łyżki mąki 1 jajo bułka tarta sól pieprz kminek olej do smażenia Etapy przyrządzania1
Ugotować kalafior w osolonej wodzie, przez pierwsze 5 minut w odkrytym naczyniu, następnie przykryć i ugotować na pół miękko.
2
Odsączyć z wody, zgnieść na drobne cząstki, dodać jajko, mąkę, pieprz, kminek, wymieszać.
3
Rozgrzać olej, kształtować kotlety, obtaczać w bułce, smażyć z obu stron na rumiano.
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Świetny przepis. Kotleciki bardzo smaczne :).
autor: Myszka dodany dnia 2008-09-13 23:28:13