|
||||||||||
Jagodowy biszkopcikKrótki opis potrawyjako spód do tortów owocowych lub po prostu jako deserPotrzebne składniki 5 jajek 1,5 szklanki cukru 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1 i 1/4 szkalnki mąki ziemniaczanej stopiona margaryna łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 3 szklanki jagód Etapy przyrządzania1
Z białek ubić pianę. Ubijając mikserem, dodać kolejno resztę składników. Przelać do formy. Umyć i odsączyć jagody, ułożyć je na wierzchu ciasta. Piec w temp. 180 st. C przez 45 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|