|
||||||||||
Kakaowy biszkopcikKrótki opis potrawyjako spód do tortów czekoladowych, z alkoholem i mlecznychPotrzebne składniki 4 jajka 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao łyżka octu 3 łyżki oleju szczypta soli Etapy przyrządzania1
Ubić pianę z białek i szczypty soli. Nie przerywając ubijania, wsypać cukier. Stopniowo wlewać żółtka, nastepnie ocet i olej. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszać. Piec w temp. 150 st. C w termoobiegu przez 40 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|