|
||||||||||
Brzoskwinie pod kokosową kołderkąKrótki opis potrawykokosowa nutaPotrzebne składniki 30 dag mąki pszennej 20 dag masła 3 łyżki kakao pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 2 łyżki śmietany do ozdoby: 25 dag wiórków kokosowych 350 ml śmietanki 3 łyżki cukru puszka brzoskwiń pół tabliczki czekolady Etapy przyrządzania1
Na ciasto masło posiekać z mąką pszenną, ziemniaczaną i kakao. Dodać żółtka, śmietanę, wyrobić ciasto, owinąć folią, włożyć na godzinę do lodówki.
2
Schłodzone ciasto rozwałkować na jeden duży, prostokątny placek, wyłożyć formę, piec 30-40 minut w 200ºC, przestudzić.
3
Kokosowe wiórki gotować ze śmietanką i cukrem na wolnym ogniu 5 minut, cały czas mieszając, aż zgęstnieją. Masę rozsmarować na cieście, brzoskwinie osączyć z zalewy, połówki ułożyć na masie.
4
Czekoladę rozpuścić, lekko przestudzić, polać brzoskwinie, ciasto wstawić do lodówki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|