|
||||||||||
Cytrynowa rybaKrótki opis potrawysmaczna rybka z grillaPotrzebne składniki 80 dag sprawionej ryby np. mintaj lub dorsz pomidorki koktajlowe cytryna 2-3 łyżki oliwy kilka liści sałaty świeże zioła: rozmaryn, tymianek sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Rybę opłukać, osuszyć, pokroić na 4 porcje, obficie skropić sokiem z cytryny, posolić, posypać cytrynowym pieprzem i ziołami, odstawić na 15 minut.
2
Osączyć, skropić oliwą, ułożyć na tackach lub aluminiowej folii, położyć na ruszcie.
3
Grillować 8 minut, przełożyć na drugą stronę, położyć obok koktajlowe pomidorki, piec jeszcze 5 minut (czas grillowania zależy od grubości kawałka ryby).
4
Upieczoną rybę zdjąć z rusztu, położyć na liściach sałaty.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|