|
||||||||||
Kotleciki drobiowe w grzankachKrótki opis potrawykotlety w grzankowej paniercePotrzebne składniki 50 dag mięsa z piersi kurczaka ( może być też z indyka albo ineego mięsa, np. cielęciny) 1 czerstwa bułka jajko 2 łyżki mleka 3 łyżki oleju pieprz mielony sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Mięso opłukać, starannie osuszyć, pokroić na 4 porcje, lekko rozbić dłonią, dodać soli i pieprzu odstawić w chłodne miejsce.
2
Z bułki skroić skórkę, pokroić na małą kostkę wrzucić na patelnię, lekko zrumienić bez tłuszczu.
3
Jajko roztrzepać z mlekiem, dać szczyptę soli i pieprzu, dokładnie obtoczyć kotlety. Posypać je ostudzonymi grzankami, docisnąć dłonią do mięsa.
4
Na patelni rozgrzać olej, położyć kotlety, usmażyć, a kiedy grzanki nie będą odpadać, zmniejszyć ogień i podgrzewać do momentu, kiedy mięso będzie usmażone.
5
Zdjąć z patelni, podawać z surówkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|