|
||||||||||
Ciasto jogurtoweKrótki opis potrawymoje wspomnienie z wakacjiPotrzebne składniki 2 szklanki mąki tortowej pół kostki miękkiej margaryny pół szklanki cukru 2 jajka żółtko 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa budyniowa: litr mleka 3 budynie czekoladowe masa serowa: pół kostki miękkiej margaryny pół szklanki cukru 4 homogenizowane serki waniliowe 3 jajka białko budyń śmietankowy wierzch: polewa czekoladowa wiórki kokosowe Etapy przyrządzania1
Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blachę.
2
Ugotować budynie czekoladowe, gorące wyłożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować. Odstawić do wystudzenia.
3
Margarynę utrzeć z cukrem, stale ucierając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka, następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.
4
Na końcu lekko mieszając połączyć ze sztywną pianą z 4 białek i równo ułożyć na zimnym budyniu czekoladowym.
5
Wstawić na 40 min. do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Po wystygnięciu polać polewą i posypać wiórkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|