|
||||||||||
Marchewkowe placuszkiKrótki opis potrawysposób na marchewkę..Potrzebne składniki 50 dag marchewki 30 dag mąki pszennej 10 dag cukru 10 dag masła łyżeczka proszku do pieczenia pół cytryny jajko 1/3 łyżeczki soli Etapy przyrządzania1
Marchewkę obrać, ugotować, zmiksować z dodatkiem soku z cytryny.
2
Do tak przygotowanej marchewki po schłodzeniu dodać rozpuszczone masło, cukier, wymieszane jajko, sól i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać przesianą mąkę, wyrobić na jednorodne ciasto.
3
Z ciasta formować nieduże placuszki o grubości około 1,5 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 20 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|