|
||||||||||
Dwukolorowy tort z ananasową nutkąKrótki opis potrawywyśmienity tort na wyjątkowe okazjePotrzebne składniki szklanka śmietany kremówki 2 tabliczki gorzkiej czekolady puszka ananasów budyń waniliowy 10 dag masła łyżka startej czekolady 2 paczki biszkoptów łyżeczka żelatyny szklanka mleka Etapy przyrządzania1
Śmietanę podgrzać. Rozpuścić w niej jedna czekoladę. Odstawić do lodówki.
2
Ananasy osączyć (sok zostawić), drobno pokroić.
3
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić, a następnie zmiksować z ananasami i masłem.
4
Spód tortownicy wyłożyć warstwą biszkoptów. Wyłożyć nimi też brzegi foremki.
5
Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki soku z ananasów. Nasączyć biszkopty. Wyłożyć na nią masę budyniową.
6
Czekoladę z kremówką wyjąc z lodówki ubić. Ciemnym kremem przykryć poprzednią warstwę; wierzch wyrównać.
7
Tort wstawić do lodówki na 2 godziny.
8
Drugą czekoladę rozpuścić na parze. Rozsmarować na folii aluminiowej. Odstawić na 2 godziny.
9
Potem łopatką zeskrobać czekoladę formując ruloniki, Posypać nim wierzch tortu i oprószyć go tartą czekoladą.
UwagiRada: zamiast robić ruloniki z czekolady, tort można posypać startą czekoladą np. białą i czarną. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|