|
||||||||||
Biszkopt z kremem ananasowymKrótki opis potrawypo prostu delicje!!Potrzebne składniki 3 jajka pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki octu 2 czubate łyżki mąki krupczatki 2 płaskie łyżki cukru krem: puszka ananasów galaretka ananasowa lub agrestowa budyń waniliowy kostka margaryny Etapy przyrządzania1
Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać proszek i ocet. Białka ubić na sztywną pianę razem z cukrem. Wymieszać delikatnie z żółtkami, a następnie z mąką.
2
Ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką blaszkę. Upiec w temp. ok. 180 stopni przez ok. 25min.
3
Do soku ananasowego dolać wody do 1/2l. Odlać 1/2 szklanki i rozrobić w niej budyń.
4
Resztę soku zagotować i wlać budyń. Po chwili zdjąć z ognia i wsypać galaretkę, dobrze wymieszać.
5
Po paru minutach do budyniu wkroić margarynę i zmiksować. Jeszcze ciepłym kremem przełożyć biszkopt. Posypać cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|