|
||||||||||
Panna cottaKrótki opis potrawysmaczne danie pochodzące z Włoch.Potrzebne składniki śmietana kremówka - 250 ml mleko pełne - 250 ml cukier puder - 100 g żelatyna - 4 łyżeczka(i) cukier waniliowy - 35 g Przydatne akcesoria2 garnki, łyżka, salaterkiEtapy przyrządzania1
Podgrzewamy mleko rozpuszczamy w nim żelatynę. W drugim naczyniu podgrzewamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i waniliowym(zamiast cukru waniliowego można użyć laski wanili.
Dodajemy do siebie wszystko i wlewamy do wcześniej przygotowanych pojemniczków.Odstawiamy na ok. 7 godzin do całkowitego ostygnięcia.
Podajemy z sosami malinowy lub pożeczkowym.
Jak podawać?Z sokiem pożeczkowym lub malinamiUwaginie mieszac z byt długo Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|