|
||||||||||
Truskawki w czekoladzieKrótki opis potrawySmaczne zdrowe i taniePotrzebne składniki truskawki z szypułkami - tyle ile chcecie szt. gorzkiej czekolady - 100 g masła - 25 g Przydatne akcesoriamiska,garnek,łyżka,Etapy przyrządzania1
Truskawki umyć i dokładnie osuszyć. Czekoladę połamać, włożyć do miseczki zawieszonej na garnku z gotującą się wodą. Dodać masło i mieszając roztopić, lekko ostudzić. Truskawki maczać w płynnej czekoladzie, trzymając za ogonek. Układać na tacy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed samym podaniem wyjąć z lodówki.
Jak podawać?Truskawki podawać z szampanem lub winem musującym, ewentualnie jako deser na przyjęcie dla dzieci. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|