Makaron z kurczakiem i fasolką

Aktualna ocena: 0
dodany przez: avril
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Polska
• Studenckie smaki
• Z drobiem
• Z makaronem
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dla zapracowanych

Potrzebne składniki

• 30 dag makaronu wstążki
• 30 dag piersi z kurczaka
• 2-3 wątróbki drobiowe
• 2 łyżki oleju
• cebula
• 15dag fasolki szparagowej
• 2 marchewki
• papryczka chili
• szklanka bulionu
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Filet umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wątróbki dokładnie oczyścić z błonek, opłukać, pokroić na kawałki. Marchew oskrobać, umyć, pokroić w kostkę. Fasolkę umyć, pokroić na połowy. Papryczkę oczyścić z nasion, posiekać.
2
Warzywa gotować 5 minut w osolonym wrzątku, osączyć. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na oleju. Włożyć przygotowane mięso, smażyć 10 minut. Wlać bulion, dodać marchewkę, fasolkę i papryczkę, dusić jeszcze 15 minut. Przyprawić. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, osączyć, wymieszać z mięsem i warzywami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher