|
||||||||||
Makaron z kurczakiem i fasolkąKrótki opis potrawydla zapracowanychPotrzebne składniki 30 dag makaronu wstążki 30 dag piersi z kurczaka 2-3 wątróbki drobiowe 2 łyżki oleju cebula 15dag fasolki szparagowej 2 marchewki papryczka chili szklanka bulionu sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Filet umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Wątróbki dokładnie oczyścić z błonek, opłukać, pokroić na kawałki. Marchew oskrobać, umyć, pokroić w kostkę. Fasolkę umyć, pokroić na połowy. Papryczkę oczyścić z nasion, posiekać.
2
Warzywa gotować 5 minut w osolonym wrzątku, osączyć.
Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na oleju.
Włożyć przygotowane mięso, smażyć 10 minut.
Wlać bulion, dodać marchewkę, fasolkę i papryczkę, dusić jeszcze 15 minut.
Przyprawić.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Odcedzić, osączyć, wymieszać z mięsem i warzywami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|