sos czosnkowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka1984
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

sos

Potrzebne składniki

• 7 ząbków czosnku
• 1 zółtko
• 3/4 szkanki oliwy z oliwek lub oleju
• pół cytryny
• sól

Etapy przyrządzania

1
Czosnek obieramy, rozgniatamy lub drobniutko siekamy. Musimy utrzeć go z solą na masę. Wbijamy żółtko i ucieramy, dodając po odrobinie oliwy lub oleju, a po zagęszczeniu - po kilka kropli soku z cytryny. ucierać, zą sos będzie gęsty jak krem.

Jak podawać?

Doskonały do pasztetów, mięs na zimno. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher