|
||||||||||
sos czosnkowyKrótki opis potrawysosPotrzebne składniki 7 ząbków czosnku 1 zółtko 3/4 szkanki oliwy z oliwek lub oleju pół cytryny sól Etapy przyrządzania1
Czosnek obieramy, rozgniatamy lub drobniutko siekamy. Musimy utrzeć go z solą na masę. Wbijamy żółtko i ucieramy, dodając po odrobinie oliwy lub oleju, a po zagęszczeniu - po kilka kropli soku z cytryny. ucierać, zą sos będzie gęsty jak krem.
Jak podawać?Doskonały do pasztetów, mięs na zimno. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|