Sałatka pikantna z serów

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Anonim
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa dobra na każdą okazje.

Potrzebne składniki

• ser ementaler - 20 dag
• ser górski - 10 dag
• ser gouda - 10 dag
• jasne winogrona - 12,5 dag
• ciemne winogrona - 12,5 dag
• orzechy włoskie posiekane - duża filiżanka
• ser pleśniowy(rokpol) - 15 dag
• gęsta śmietana - 250 ml
• mały kieliszek wytrawnego sherry - 1/2
• świeżo zmielony pieprz
• gałka muszkatołowa

Etapy przyrządzania

1
Opłukane winogrona kroimy na połowę,usuwamy pestki,dodajemy orzechy i pokrojone w drobną kostkę sery(bez sera pleśniowego),składniki lekko mieszamy.
2
Przygotowujemy sos: ser pleśniowy rozcieramy widelcem,dodajemy śmietanę,sherry,pieprz i gałkę muszkatołową.
3
Sałatkę nakładamy do szklanych pucharków,sos podajemy oddzielnie w sosjerce.

Jak podawać?

Sałatkę nakładamy do szklanych pucharków,sos podajemy oddzielnie w sosjerce.

Uwagi

Rodzaje serów można dobrać według własnych upodobań. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Anonim
Anonim
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher