|
||||||||||
Sałatka pikantna z serówKrótki opis potrawyPotrawa dobra na każdą okazje.Potrzebne składniki ser ementaler - 20 dag ser górski - 10 dag ser gouda - 10 dag jasne winogrona - 12,5 dag ciemne winogrona - 12,5 dag orzechy włoskie posiekane - duża filiżanka ser pleśniowy(rokpol) - 15 dag gęsta śmietana - 250 ml mały kieliszek wytrawnego sherry - 1/2 świeżo zmielony pieprz gałka muszkatołowa Etapy przyrządzania1
Opłukane winogrona kroimy na połowę,usuwamy pestki,dodajemy orzechy i pokrojone w drobną kostkę sery(bez sera pleśniowego),składniki lekko mieszamy.
2
Przygotowujemy sos: ser pleśniowy rozcieramy widelcem,dodajemy śmietanę,sherry,pieprz i gałkę muszkatołową.
3
Sałatkę nakładamy do szklanych pucharków,sos podajemy oddzielnie w sosjerce.
Jak podawać?Sałatkę nakładamy do szklanych pucharków,sos podajemy oddzielnie w sosjerce.UwagiRodzaje serów można dobrać według własnych upodobań. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|