Pomidory faszerowane na sposób francuski

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Anonim
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa dobra na rózne okolicznościowe przyjęcia.

Potrzebne składniki

• dojrzałe,jędrne pomidory - 8 szt.
• liście sałaty
• liście selera
• migdały(obrane z łupinek)
• sól
• pieprz
• zielenina
• seler średniej wielkości - 1 szt.
• winne jabłka - 2 szt.
• sok z cytryny
• majonez - 1/2 szkl.
• migdałyposiekane(bez łupinek) - 1 szkl.
• cukier puder

Etapy przyrządzania

1
Z pomidorów ścinamy wierzchy,łyżeczką usuwamy miąższ i pestki,oprószamy solą i pieprzem,odstawiemy w chłodne miejsce.
2
Przygotowujemy farsz: seler ucieramy na tarce do jarzyn z małymi otworami i natychmiast kropimy sokiem z cytryny, by nie ściemniał.
3
Dodajemy utarte jabłka,posiekane migdały,składniki łączymy z majonezem,gdy trzeba,doprawiamy do smaku.
4
Nadziewamy przygotowane pomidory,układamy na liściach sałaty,posypujemy zieleniną,przybieramy liśćmi selera i migdałami.

Jak podawać?

Podajemy zaras po przygotowaniu.

Uwagi

Aby pomidor stał,trzeba ściąc lekko dół pomidora. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Anonim
Anonim
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher