Szparagi w pomidorowym grzypku.

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Anonim
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa dobra na każda okazje.

Potrzebne składniki

• jędrne pomidory - 8 szt.
• szparagi w zalewie - 1 puszka(i)
• liście sałaty
• sól
• zmielony pieprz
• gesty majonez - 1 łyżeczka(i)
• gęsta kwaśna śmietana - 4 łyżka(i)
• keczup - 2 łyżka(i)
• mały kieliszek winiaku - 1/2
• sok z cytryny
• pieprz cayenne - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Z pomidorów ścinamy wierzch,łyżeczką usuwamy miąższ i pestki,wnętrza opruszamy solą i pieprzem,odstawiamy w chłodne miejsce.
2
Przygotowujemy sos: składniki (4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany,2 łyżki keczupu,1/2 małego kieliszka winiaku,sok z cytryny,szczypta pieprzu cayenne) mieszamy w salaterce,dodajemy odsączone,pokrojone na małe cząstki szparagi.
3
Nadziewamy przygotowane pomidory,układamy na liściach sałaty,nakładamy ścięte wierzchy ozdobione kropkami z majonezu.

Jak podawać?

Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Uwagi

Aby pomidory stały,trzeba ściąć lekko dół pomidora. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Anonim
Anonim
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher