|
||||||||||
Pomidory z nadzieniem kukurydzianym.Krótki opis potrawyPotrawa dobra na każdą okazję.Potrzebne składniki jędrne pomidory - 8 szt. liście sałaty - 8 szt. natka pietruszki jajka ugotowane na twardo - 4 szt. kukurydza w zalewie - 1 puszka(i) czosnek - 1 duży jaja ugotowane na twardo - 2 szt. posiekane korniszony - 1 płaska łyżka(i) posiekane marynowane grzyby - 1 kopiasta łyżka(i) majonez - 1/2 szkl. zielenina - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Z pomidorów ścinamy wierzchy,łyżeczką usuwamy miąższ i pestki,wnętrze lekko opruszamy solą i pieprzem,odstawiamy w chłodne miejsce.
2
Przygotowujemy farsz: jajka siekamy,łączymy z osączoną kukurydzą,korniszonami,grzybkami,zieleniną,posiekanym czosnkiem i majonezem,gdy trzeba,całość lekko doprawiamy do smaku.
3
Przygotowane pomidorynadziewamy farszem,na wierzchu układamy kompozycje z natki pietruszki,w środek wkładamy połówkę przepiórczego jajeczka,układamy na liściach sałaty.
Jak podawać?Podajemy zaraz po przygotowaniu.UwagiAby pomidory stały,trzeba ściąć lekko dół pomidora. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|