|
||||||||||
Fasolka szparagowa.Krótki opis potrawyPotrawa dla osób lubiących fasolke szparagową.Potrzebne składniki fasolka szparagowa - 1 kg sól cukier oliwa - 1 łyżka(i) cząber - 1 gałązka liście sałaty - 8 szt. pomidory - 4 szt. zielenina ocet winny - 2 łyżka(i) woda - 3 łyżka(i) mała drobno posiekana cebula - 1 szt. oliwa - 3 łyżka(i) sól biały pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Do gorącej wody z dodatkiem soli,cukru,oliwy i hałązki cząbru wkładamy opłukaną fasolkę szparagową,gotujemy w odkrytym naczyniu (powinna być miękka,ale nierozgotowana),cedzimy na sicie,hartujemy zimną wodą,dokładnie osączamy.
2
Przygotowujemy zalewę: w rondelku gotujemy wodę z octem winnym i cebulą,gdy się zeszkli,odstawiamy do wychłodzenia,dodajemy oliwę i przyprawy w takich ilościach,by miała wyrażny,pikantny smak.
3
Na talerzach rozkładamy liście sałaty,na nich,w równych ilościach,uformowaną w zgrabny kopczyk fasolkę,otaczamy półplasterkami pomidorów,polewamy niepełną łyżką zalewy i oprószamy zieleniną.
Jak podawać?Potrawe podajemy zaraz po przyżądzeniu. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|