|
||||||||||
Zrób to sam, czyli budyń waniliowyKrótki opis potrawyPo co kupować paczkę budyniu kiedy możesz go zrobić tyle ile chcesz?Potrzebne składniki mleko - 350 ml zoltko - 4 szt. cukier - 75 g maka - 30 g esencja waniliowa - 4 krople szt. Przydatne akcesoriagarnek miska trzepaczkaEtapy przyrządzania1
zmieszac zoltka z cukrem w misce i dodac make (najlepiej trzepaczka wszystko robic w tym przepisie)
2
zagotowac mleko i stopniowo etapami dodawac je do masy w misce mieszajac
przelac calosc z powrotem do garnka
zagotowac i gotowac 3 minuty mieszajac
dodac wanilie i zamieszac
schlodzic
SMACZNEGO
Jak podawać?ja podaje jak krem do tarty lub tartletek ale jako sam budyn tez dobre :)Uwagi10g maki to 1 lyzka stolowa 3,4g maki to lyzeczka stolowa (jakby ktos chcial 1/4 calosci zrobic ja tak robie czasem :)) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|