|
||||||||||
Rosyjski madafaka czyli Strogonov :)Krótki opis potrawyPrzepis jest mega skomplikowany ale wierze ze dacie rade :) Do zestawu proponuje ryż lub ziemniaczki gotowane na parze.Potrzebne składniki cycki kurze - 2 szt. pieczarki - 6 szt. sos z torebki - 1 szt. oliwa - 2 łyżka(i) woda - 300 ml Etapy przyrządzania1
Piersi z kurczaka pokroić na plasty o grubości ok .7mm ( tak zeby kawałki nie były za wielkie)
Opieprzyć toto delikatnie
Wrzucic na patelenke z olejem (mała ilosc) aby blade kurze ciało nabrało ładnego koloru - tylko delikatnie bez przesadnej solary :)
Wrzucić pokrojone na dużą kostke pieczary (łepek na 6 częsci, nózka na poł) - pieczarki obrać wczesniej ze skórki ot tak dla dodania sobie pracy i tak to posmazyc z minutkę razem
Nstępnie rozbełtać sosik z torebki z 300 ml zimnej wody i trafiając do patelenki wlać do padliny i halucynków
Pitrasić ok 8 minut na maleńkim ogniu aby sosik zgęstniał.
I tyle :P
Generalnie sos rozrabiam z 2 cyckami i 6 pieczarkami to starcza dla 3 osob
Przepis powered by Myha
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
nie wiem, czy to żart... tegoż świnia nie zje... Z torebki...
autor: Anonim dodany dnia 2013-04-03 13:43:02