|
||||||||||
Nalewka malinowa IIKrótki opis potrawyBardzo dobry trunek z dojrzałych malin.Potrzebne składniki Maliny (świeże) - 1 kg Cukier - ok. 70 dag Woda - 1/2 l Spirytus - 1/2 l Etapy przyrządzania1
Dojrzałe maliny wsypujemy do gąsiorka. Gotujemy syrop z wody i cukru. Maliny zalewamy gotowym syropem. Na koniec wlewamy spirytus. Naczynie szczelnie zamykamy i odstawiamy na 2 tygodnie w ciemne miejsce. Po tym okresie nalewkę należy przelać przez tetrę lub gazę i otrzymujemy krystaliczny napój.
Alkohol rozlewamy do butelek i odstawiamy w spokoju na conajmniej pół roku.
UwagiMaliny z nalweki można wykorzystać do ciasta :) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|