|
||||||||||
gofry cioci ZosiKrótki opis potrawyPyszniutki deser na słodkoPotrzebne składniki Mąka - 500 g cukier - 1 szkl. roztopiona margaryna - 1 kostka(i) proszek do piecznia - 1 op. cukier waniliowy - 1 op. woda - 2 szkl. jajka - 5 szt. Przydatne akcesoriałyżkatrzepaczka lub mikser pędzelek do oleju gofrownica miska narzędzie do odmierzania składników chochla dodatkowe naczynia (w razie potrzeby) Etapy przyrządzania1
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia,wodę, cukier waniliowy, wymieszać.
2
Roztopić margarynę w garnku.
3
Rozdzielić białka od żółtek, białka ubić, żółtka wymieszać.
4
Dodać margarynę, żółtko i ubite białko i powoli, okrągłymi ruchami wymieszać.
5
Smarować gofrownicę olejem przy pomocy pędzla, wlewać ciasto. Po ok. 3,5 min zdejmować
6
I gotowe :)
Jak podawać?Najlepiej z cukrem pudrem i malinami, ale można tez spróbować z bitą śmietaną lub polewą.UwagiNajlepiej podawać ciepłe. Białko jest lepsze, gdy ubija sie je własnoręcznie (trzepaczką). Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|