|
||||||||||
Cytrynowe naleśniczkiKrótki opis potrawyPyszne, raczej na słodko. Podawane na obiad, deser i jako mała przekąska.Potrzebne składniki mąka pszenna - 1 szkl. cukier - 1 łyżka(i) sól - 1/4 łyżeczka(i) cytryna - 1 szt. jajka - 3 szt. mleko - 2 szkl. masło - tyle ile potrzeba Przydatne akcesoria2 miskitarka trzepaczka patelnia drewniana łopatka Etapy przyrządzania1
Wymieszaj w misce mąkę, cukier i sól.
Starkuj skórkę cytryny i dodaj do miski.
2
Oddziel białka od żółtek
Białka ubij w osobnej misce, żółtka wymieszaj.
3
Wszystko razem wymieszaj w misce. Po woli mieszając, dodawaj mleko.
4
Nagrzej patelnię, dodaj trochę masła i nalewaj ciasto
5
życzę Smacznego :)
Jak podawać?Można jej jeść na sucho, ale także z różnymi dodatkami. Każdy może pokazać swoje umiejętności kulinarne i według smaku, ozdobić je.UwagiNiewielka ilość skórki cytrynowej może oddać dużo smaku i aromatu. Ciepłe naleśniki są najsmaczniejsze. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (2)Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
próbowałam, jest pyszne, gorąco polecam
autor: _shakira_ dodany dnia 2008-11-25 17:17:41