|
||||||||||
Herbaciane tiramisu z truskawkamiKrótki opis potrawyniezbyt trudny wykwintny deserPotrzebne składniki jajka - 4 sztuki cukier - 20 dag serek mascarpone - 20 dag mocna, ostudzona herbata - 1 szkl. dobry alkohol-rum, brandy, whisky - 2 łyżka(i) biszkopty - 1 op. cukier waniliowy - jedna mała torebka truskawki - ok. 30 dag Etapy przyrządzania1
Jajka sparzyć wrzątkiem i szybko ostudzić. Oddzielić żółtka od białek Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą i gładką masę. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z żółtkami i serkiem.
2
Do herbaty dodać alkohol, zamieszać. Biszkopty maczać w herbaciei układać w pucharkach na przemian z masą serowo-jajeczną (na wierzchu powinna być masa). Wstawić na jedną godzinę do lodówki.
3
Truskawki umyć i po oczyszczeniu z szypułek starannie osączyć na papierowym ręczniku. Udekorować nimi tiramisu w pucharkach.
Jak podawać?W pucharkach.UwagiNajlepsza będzie truskawkowa herbata. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|