|
||||||||||
Pieczone gruszeczki z miodemKrótki opis potrawyBardzo słodki deser na smutne i chłodne popołudnia. Usypia w zimowe popołudnia.Potrzebne składniki gruszki - 4 szt. płynny miód - 8 łyżka(i) woda - 1 szkl. Przydatne akcesorianóżłyżka blacha do pieczenia lub duże, płaskie naczynie żaroodporne szklanka Etapy przyrządzania1
Przekrój gruszki na pół i usuń z nich pestki.
2
Ułóż je na blasze i polej wodą (będą się lepiej piekły).
3
Włóż owoce do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 stopni, przez ok. 15 min.
4
Wyjmij blachę z gruszkami z piekarnika, następnie polej ciepłe gruszki miodem (każdą połówkę 1 łyżką).
5
Podaj, kiedy ostygną.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|